Normal_hartstichting

De Hartstichting moet in de komende jaren voorrang geven aan het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. Dat is de uitkomst van een enquête onder wetenschappers, patiënten, artsen, donateurs en vrijwilligers, die hun mening konden geven over welk onderzoeken binnen de stichting meer prioriteit moeten krijgen. Dat meldt Skipr.

Ongeveer 12.500 mensen gaven gehoor aan de oproep van de Hartstichting om te laten weten welke onderzoeken prioriteit moeten krijgen. Ze konden kiezen uit zeventien onderzoeksthema's. De vijf thema's met de meeste stemmen worden door de Hartstichting op de agenda voor de komende jaren gezet.

Na het herkennen van hart- en vaatziekten staan ook de volgende thema's op de agenda: hart- en vaatziekten bij vrouwen, betere behandeling van hartfalen en hartritmestoornissen, acute behandeling van beroertes en nieuwe manieren om een gezonde leefstijl lang vol te houden. De Hartstichting hoopt de komende vijf jaar 50 miljoen euro te werven om in deze onderzoeken te kunnen investeren.

© Nationale Zorggids