Logo_attent_wwz

Gelders Hof, onderdeel van zorginstelling Attent wonen welzijn zorg (wwz), is op vrijdag 20 juni officieel omgedoopt. De namen voor de twee nieuwe initiatieven die in het voormalige verpleeghuis ondergebracht worden, zijn ‘Hofstaete’ en ‘Intermezzo’. De namen werden vrijdag bekend gemaakt door de Rhedense wethouder en locoburgemeester Nicole Olland, zo meldt Attent wwz.

De nieuwe namen passen bij de nieuwe diensten die Attent wwz vanuit de zorglocatie levert. Hofstaete biedt mensen met specifieke zorgvragen een beschermd thuis. Intermezzo levert eerstelijnszorg en tijdelijke zorg met en zonder verblijf voor ouderen die thuis wonen.

De transitie van een traditioneel verpleeghuis naar de twee nieuwe initiatieven is al in volle gang. Vanaf nu zullen alle nieuwe diensten, van een laagdrempelige fitnessgroep voor alle ouderen in de regio tot een speciale woongroep voor dementerenden met gedragsproblemen, beschikbaar zijn voor bestaande en nieuwe cliënten. De bewoners van Gelders Hof zijn uitgebreid geïnformeerd over de nieuwe diensten van Attent en de medewerkers ontvangen, waar nodig of gewenst, bijscholing.

Ilse de jong, directeur regio Rheden Dieren Doesburg, is erg blij met verandering. 'We hebben met zijn allen heel hard gewerkt aan deze transitie. Ik denk dat we hiermee goed, snel en efficiënt inspelen op de veranderde eisen van de overheid en de veranderde wensen van de cliënt. Ik ben ervan overtuigd dat we met Intermezzo en Hofstaete onze huidige en toekomstige cliënten en bewoners nog beter van dienst kunnen zijn dan we al deden.'

© Nationale Zorggids