Normal_martha_flora_wilgaerden

Zorgaanbieders Martha Flora en Wilgaerden openen in april 2015 gezamenlijk een nieuwe vestiging van Martha Flora in Hoorn. Het Martha Flora huis wordt gevestigd in het voormalige zorghotel Villa Wilgaerden aan de Koepoortsweg 73 in Hoorn. Het pand in Hoorn is na Den Haag, Gouda en Lochem de vierde vestiging van Martha Flora, waar zorg en woonruimte wordt geboden aan mensen met dementie. Dat meldt Martha Flora.

In totaal is er plaats voor twaalf bewoners met dementie. De beschermde samenleving van Martha Flora in Hoorn biedt de bewoners, naast een eigen comfortabele plek, ook de keuze uit verschillende gemeenschappelijke ruimten met elk een eigen sfeer en prikkelaanbod.

Oprichter van Martha Flora Marco Ouwehand: 'Goede zorg is iets tussen mensen onderling en het aangaan van relaties. Dat is voor gezonde mensen al lastig en voor mensen met dementie nog vele malen moeilijker. Wij concentreren ons op het welzijnsaspect van zorg. Wij bieden geen glossy zorgcomplex met vijf sterren, maar vooral persoonlijke aandacht, met speciaal opgeleide medewerkers en bijna twee keer zoveel mensen in dienst dan in de reguliere verpleegzorg.'

© Nationale Zorggids