Normal_marente_logo

Vandaag heeft een delegatie van zorgmedewerkers van Marente een speeddate met Gerrit Jan Vos, voorzitter van de Raad van Bestuur. Tijdens deze date willen ze hem oproepen om alsnog een beter sociaal plan af te sluiten met FNV Zorg & Welzijn. Dat meldt FNV. 

“Het is oneerlijk om de kosten voor opleiding en begeleiding op het bordje te leggen van de werknemers die hun baan verliezen", stelt Hilde ter Doest van FNV Zorg & Welzijn. "Deze mensen zijn nu dus dubbel de pineut.”

Op de valreep kwam het niet tot een akkoord over een beter sociaal plan, omdat Marente zich achter landelijke afspraken verschool. Dus moeten de ontslagen medewerkers nu zelf de scholing en werk-naar-werk begeleiding betalen. Ter Doest: “Tijdens de speeddate willen de zorgmedewerkers de heer Vos vragen om niet alleen hart voor de zorg, maar ook hart voor de collega’s te hebben.”

Als gevolg van een reorganisatie verliezen honderd tot tweehonderd zorgmedewerkers hun baan in de komende 3 jaar. FNV Zorg & Welzijn wil een beter sociaal plan dat voldoende tijd en geld biedt voor de medewerkers om naar een andere betaalde baan te komen.

Bij Marente werken 1.500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden.

©Nationale Zorggids