Normal_oma_ouderen_bejaarden_drinken

In een debat over de begrotingsresultaten erkende het kabinet gisteren dat ouderen er de afgelopen jaren flink op achteruit zijn gegaan. Een meerendeel van de Tweede Kamer vindt dat er in de begroting van volgend jaar maatregelen genomen moeten worden. De koopkracht van ouderen moet volgend jaar verbeteren. Dat meldt de Telegraaf.

PvdA-Kamerlid Nijboer verwacht in augustus voorstellen van de regering waarmee ze ouderen tegemoet kunnen komen. Hij erkent dat ouderen het de afgelopen jaren zwaar hebben gehad. Ook de VVD merkt dat ouderen er door de economische crisis en diverse bezuinigingsmaatregelen op achteruit zijn gegaan. De PVV wil dat het kabinet nu actie onderneemt en niet pas in augustus, daarbij wil het kijken naar de rentemeevaller van de Europese Centrale Bank, welke ten goede moet komen van de ouderen. Maar dat ziet de VVD niet zitten. “Ik wil ook naar toekomstige generaties kijken. De kinderen en de kleinkinderen van die ouderen waar u het over heeft”, zei VVD-Kamerlid De Vries tegen de PVV.

Het kabinet is het met de PvdA en VVD eens, Rutte vindt dat er niet alleen naar de meevallers gekeken moet worden, maar ook naar de tegenvallers. Op basis daarvan worden er beslissingen genomen. Minister Dijsselbloem van Financiën liet gisteren weten dat augustus een maand van herziening wordt. Er wordt daarbij gekeken naar de koopkracht van ouderen en wat eraan gedaan kan worden om de situatie te verbeteren. 

©Nationale Zorggids