Logo_logo_stichting_warande

De cliëntdossiers zijn op orde bij Stichting Warande. Daarmee voldoet Warande aan de aanwijzing en sluit de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het traject af. Afgelopen april legde de inspectie de ouderenzorginstelling een last onder dwangsom op. Dat meldt IGZ. 

In een eerdere aanwijzing van de inspectie stond dat de organisatie de medicatieveiligheid en cliëntdossiers op orde moest hebben. Hoewel de organisatie de medicatieveiligheid in december al op orde had, moest er nog één en ander verbeterd worden aan het op orde stellen van de cliëntdossiers . Omdat Stichting Warande daarmee niet voldeed aan de eisen die in de aanwijzing stonden, legde de inspectie een last onder dwangsom op.

Warande moest zo snel mogelijk zorgen dat er voor alle bewoners een goed en actueel cliëntdossier is. Ieder cliëntdossier moet een logisch verband bevatten tussen aan de ene kant de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van de cliënt en aan de andere kant de invulling van de zorg en behandeling. De cliënten en hun vertegenwoordigers moeten betrokken zijn bij het opstellen van het zorgplan en het ermee eens zijn. Het is belangrijk dat er een goed dossier is. Alle medewerkers moeten kunnen zien welke zorg iedere bewoner nodig heeft.

Warande heeft voldaan aan de opgelegde last onder dwangsom binnen de gestelde termijn. Dit betekent dat er geen dwangsommen zijn opgelegd. Hiermee is dit dwangsomtraject afgesloten.

Door: Redactie Nationale Zorggids