Normal_schoonmaken_-_huishoudelijke_hulp_-_wmo

Ook dit jaar zijn Assenaren tevreden over de uitvoering van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die de gemeente verleent. Dit blijkt uit een enquête van CMO-STAMM onder ruim 370 cliënten die gebruik maken van Wmo. In totaal vond 86 procent van de ondervraagden de zorg goed, wat meer is dan de 81 procent een jaar eerder. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De Wmo zorgt er voor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen en wordt sinds 2015 uitgevoerd door de gemeenten. Daar gaat nog wel eens wat mis, maar in Assen lijkt daar geen sprake van te zijn. Van de ondervraagden is 86 procent te spreken over de zorg die wordt geleverd. Het kan daarbij onder andere gaan om een rolstoeltaxi en mantelzorg. Opvallend is dat er in Assen veel meer mensen onder 50 jaar zijn die deelnamen aan de enquête. In Assen lag dat aantal op 31 procent, terwijl voor heel Drenthe een gemiddelde van 16 procent geldt.

Toch verbeterpunten voor gemeente Assen

Echter blijkt uit de enquête dat er alsnog verbeterpunten zijn voor de gemeente Assen. Zo reageert de gemeente minder snel op zorgverzoeken en wordt huishoudelijke hulp minder vaak goedgekeurd. Ook het collectiefvervoer is lager geworden,  van 44 procent naar 26 procent. Echter zeggen de respondenten wel dat zij de zorg die zij nodig hebben makkelijker kunnen vinden.

Door: Redactie Nationale Zorggids