Logo_logo_humanitas

Vorige week maakte de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bekend dat twee verpleeghuizen van Stichting Humanitas onder de maat presteren. Humanitas heeft de inspectie gevraagd om hierover geen berichtgeving naar buiten te sturen om het vinden van nieuw personeel voor verpleeghuizen De Leeuwenhoek en Hannie Dekhuijzen niet te bemoeilijken. Hier ging de inspectie niet op in. Dat meldt Trouw.

In de verpleeghuizen van Humanitas werkt onvoldoende gekwalificeerd personeel. Er zijn dus nieuwe medewerkers nodig om de problemen daar op te lossen. Maar negatieve publiciteit zal een succesvolle wervingscampagne flink lastiger maken. Daarom vroeg de zorginstelling de inspectie om de negatieve beoordeling binnenshuis te houden. 

Een inspecteur van de IGJ laat weten het nieuws hierover toch te hebben gepubliceerd in het kader van transparantie. Toekomstige patiënten moeten een goed geïnformeerde en weloverwogen keuze maken voor een verpleeghuis en hebben daarvoor alle informatie nodig. De inspectie vindt dat dit zwaarder weegt dan de mogelijke gevolgen van negatieve publiciteit voor Humanitas. 

Door: Redactie Nationale Zorggids