Normal_ouderen__dement__eenzaam

De oude man die al 109 dagen in het ZGT in Almelo ligt, wordt eind deze week eindelijk overgeplaatst naar een verpleeghuis. Hij krijgt verpleegkundigen om hem heen die speciaal voor de zorg aan hem worden opgeleid. Dit melden Algemeen Dagblad en RTV Oost. 

Chirurg Tim Verhagen die onlangs een ongerust bericht hierover op Twitter plaatste, zegt dat Twentse instellingen goed hebben samengewerkt om tot een oplossing te komen voor de man. Anderen kunnen hier ook van profiteren, omdat personeel een speciale opleiding krijgt. “Dit probleem is niet een probleem van het ziekenhuis zelf of de regio, dit speelt in heel het land. De oplossing draagt bij aan een stukje structurele zorg”, aldus Verhagen. 

De tweet waar het allemaal mee begon

“100. 100 dagen ligt hij nu in het ziekenhuis. Niet echt omdat hij ziek is, maar vooral oud en hulpbehoevend. 100 dagen geleden nam ik hem op. Het ging thuis niet meer. 100 dagen later is er geen mens of instantie die de ruimte heeft om voor hem te zorgen...#staatvanzorg #droevig”, zo tweette de chirurg vorige week. Door zijn tweet raakten instanties betrokken en kwam er een samenwerking tot stand die anders niet tot stand was gekomen.

Door: Nationale Zorggids