Normal_auto_2

Regeringspartijen CDA en D66 wil dat het kabinet er snel voor zorgt dat ouderen alsnog auto kunnen rijden. Zij zitten nu door fouten van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in de rats en kunnen zonder rijbewijs niet rijden. Terwijl ze wel een gezondheidsverklaring en bewijs van verlenging van het rijbewijs hebben. De Tweede Kamer drong wekenlang aan op een coulanceregeling voor deze ouderen, maar minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft daar definitief een stop op gezet. Dit meldt de Telegraaf. 

“Sommige mensen zijn afhankelijk van hun rijbewijs. Om vrienden en familie te bezoeken, of naar de dokter te rijden. En nu maakt het CBR er een puinhoop van en zijn ouderen en mensen die om gezondheidsredenen gekeurd moeten worden de dupe. Dat kan niet”, zegt Rutger Schonis van D66.

Hij vindt dan ook dat Van Nieuwenhuizen snel met een nieuwe oplossing moet komen, zodat deze gedupeerde groepen alsnog snel achter het stuur kunnen. Als het aan CDA en D66 ligt, komt er toch een tijdelijke regeling. Maar een gedoogconstructie is volgens de minister niet mogelijk. Naast de risico’s voor de verkeersveiligheid is het lastig uitvoerbaar en fraudegevoelig. 

Door: Nationale Zorggids