Normal_politiebordje._politie

Een terugkerend fenomeen met vaak ouderen als slachtoffer: scharensliep die de zaak oplicht. De afgelopen weken zijn er in ieder geval drie slachtoffers in Zeeland die in totaal bijna 350 euro afhandig zijn gemaakt. Dit meldt de Politie. 

De politie waarschuwt ouderen om geen scharen of messen te laten slijpen door een onbekend iemand die aan de deur komt. De kans op oplichting is heel groot. De afgelopen weken zijn drie ouderen in Axel, Goes en Middelburg slachtoffer geworden.

In Axel zou de man aan de deur twee messen voor 7,50 euro slijpen. Bij afleveren bleek dat 7,50 euro per mes te zijn. Uiteindelijk ging hij er vandoor met een briefje van 50 euro zonder wisselgeld terug te geven. In Goes was de afspraak dat de scharensliep voor 9,95 enkele messen en een schaar zou slijpen. Bij aflevering was dat bedrag ineens 92,50 euro geworden. De man intimideerde het oudere echtpaar om dat geld te betalen. En in Middelburg moest een vrouw 200 euro betalen voor het slijpen van een paar messen. In alle zaken bleek dat de messen en scharen slecht of helemaal niet geslepen waren.

Er is een vaag signalement van de mogelijke verdachte wat op sommige punten overeenkomst. Het zou gaan om een forse man met een kaal hoofd. 

Door: Nationale Zorggids