Normal_bloed__prikken__buisje

De 'verdachte' zorgverlener die deze week in Haaksbergen bloed kwam prikken aan de deur, blijkt een echte zorgverlener en niet iemand die onderdeel is van een criminele groep. Een oudere vrouw trok deze week aan de bel omdat ze had vernomen dat een groep criminelen gebruikmaakt van de kwetsbaarheid van ouderen en met een nieuwe babbeltruc geld steelt. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Woensdagochtend opende de vrouw haar deur voor een vrouw die claimde verpleegkundige te zijn. Ook bij haar buurvrouw zou bloed geprikt worden. Ze vertrouwde de boel niet, hield de verpleegkundige buiten de deur en belde de politie. Nu blijkt dat de bezoekster daadwerkelijk bloed kwam prikken en binnen moest komen om in haar werkapp een en ander te doen.

Steeds meer meldingen over babbeltruc

Steeds meer ouderen uit verschillende plaatsen doen melding van de babbeltruc door een criminele bende die zich voordoet als verpleegkundigen. Inmiddels komen er meldingen uit Utrecht binnen, maar ook ouderen in Delft, Eindhoven, Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam, Goirle en Zevenbergen hebben aangifte gedaan. 

Door: Nationale  Zorggids