Ouderjournaal over coronacrisis

De publieke omroep wil op korte termijn een dagelijks Ouderenjournaal maken. In dit nieuwe actualiteitenprogramma krijgen ouderen informatie over de coronacrisis die specifiek voor hen van belang is. Dat heeft MAX-omroepbaas Jan Slagter gezegd op NPO Radio 1.

Veel ouderen zitten momenteel in isolatie door de coronacrisis. Verpleeghuizen en zorgflats hebben hun deuren gesloten voor bezoek, om de verspreiding van het virus onder ouderen tegen te gaan. De NPO en MAX willen daar op inspelen, onder meer door dit journaal.

Reportage Keukenhof

Omroep MAX gaat verder een reportage maken over de Keukenhof. "We doen normaal in het voorjaar een Keukenhof-concert", legt Slagter uit. "Maar dat kan nu natuurlijk niet. Tegelijkertijd staat de Keukenhof prachtig in bloei, maar niemand die het nu kan zien. We gaan daar morgen met drie camera’s en drones heen om de bloemen in vol ornaat in beeld te brengen, zodat ouderen daar thuis van kunnen genieten."

Ook ander aanbod dan coronanieuws

MAX is volgens Slagter ook in overleg met musea voor soortgelijke initiatieven. "We moeten als NPO in deze tijd ook ontspanning en vermaak bieden", zegt hij. "Mensen moeten ook even iets anders hebben dan coronanieuws. Oude films en oude series."

NPO-baas Shula Rijxman zei maandag al dat de publieke omroep de komende tijd meer troost wil bieden. Zo wordt Troost-TV, een initiatief van cabaretier Paul Haenen dat door veel mensen wordt bekeken, deze week verplaatst naar primetime.

Door: ANP