Inspectie beëindigt aanwijzing Huize Henriëlla in Den Haag

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing bij Huize Henriëlla bv beëindigd. Huize Henriëlla verleent in Den Haag kleinschalige woonzorg aan ouderen. De zorgaanbieder heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd in de kwaliteit en veiligheid van zorg. Dit meldt de inspectie.

Huize Henriëlla kreeg in december 2019 een aanwijzing, een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. Huize Henriëlla schoot tekort op de thema’s deskundige zorgverlener, cliëntdossier en sturen op kwaliteit en veiligheid. Dat zijn onderwerpen waar de inspectie tijdens een bezoek op let. Huize Henriëlla kreeg vier maanden de tijd om de zorg op pijl te brengen.

Dit is verbeterd

De inspectie constateert nu dat Huize Henriëlla alle gevraagde maatregelen heeft genomen en voldoet aan de normen uit de aanwijzing. Zo stemt Huize Henriëlla de inzet en deskundigheid van zorgverleners af op het aantal cliënten en de zorg die zij nodig hebben. Er is ook een scholingsplan gemaakt voor 2020. Elke cliënt heeft een actueel en compleet cliëntdossier. Verder stuurt de bestuurder op kwaliteit en veiligheid. Daarmee zorgen leidinggevenden ervoor dat medewerkers goede en veilige zorg kunnen leveren.

Hoe nu verder

Omdat Huize Henriëlla voldoet aan de normen uit de aanwijzing, beëindigt de inspectie de aanwijzing. De inspectie blijft Huize Henriëlla volgen in het reguliere toezicht.

Door: Nationale Zorggids