Normal_telefoon__app__digitaal__mobiel

Vierhonderd kwetsbare Amsterdammers met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking mogen dit jaar gebruikmaken van de VraagApp. Een app die dient als vraagbaak voor mensen die hulp nodig hebben bij kleine alledaagse dingen. Het platform wordt voorlopig geïntroduceerd als pilot en moet mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) minder kwetsbaar maken. Dat meldt VraagApp. 

“Veel mensen vinden de samenleving ingewikkeld. Ze hebben regelmatig vragen over alledaagse zaken en vaak niet iemand die hen daar direct bij kan helpen. Zo kunnen kleine vragen leiden tot vermijding van situaties, stress en uiteindelijk grote problemen”, zegt beleidsadviseur Johan de Vries van de gemeente Amsterdam.

Wie een vraag heeft, kan deze gemakkelijk stellen in de app en krijgt snel een antwoord terug. Deelnemers krijgen onder meer ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of zijn klant bij de afdeling Werk, Participatie en Inkomen. De app is landelijk beschikbaar, maar Amsterdam is de eerste gemeente die met het platform samenwerkt. Inmiddels zijn tevens zes grote zorginstellingen partner van Vraagapp. 

Door: Redactie Nationale Zorggids