Medewerkster Omega Groep ontslagen na seks met cliënt

Een medewerkster van Omega Groep die een seksuele relatie had met een cliënt, is per direct ontslagen. De instelling biedt beschermd wonen en kinderen en jongvolwassenen met autisme. Dit meldt RTV Noord. 

Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en gemeente Groningen zijn meldingen hierover binnengekomen van Omega Groep. De gemeente wil dat het seksueel grensoverschrijdend gedrag intern wordt onderzocht door Omega Groep. Ondanks dat de seks met wederzijdse toestemming plaatsvond, is dit vanwege de afhankelijkheid van de cliënt niet toegestaan. De cliënt in kwestie wordt overgeplaatst op advies van de organisatie waar hij behandeld wordt.

Eerder berispt

Omega Groep had de vrouw al in het vizier vanwege vapen en drinken van alcohol met cliënten, Hiervoor had ze een berisping opgelegd  gekregen. Als ze nu elders solliciteert, kan ze daar gewoon weer aan de slag. Op haar beroep wordt geen tuchtrecht toegepast. Zorginstellingen hebben echter wel een ‘vergewisplicht’ waarbij ze het arbeidsverleden van potentieel werknemers moeten onderzoeken, bijvoorbeeld door voormalig werkgevers op te bellen. Er is geen aangifte gedaan tegen de vrouw.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky