Normal_rss_entry-169836

Een Goudse scholiere is overleden aan de meningokokkenziekte, meldt de GGD Hollands Midden. Het gaat volgens Omroep West om een leerlinge van een examenklas op het Coornhert Gymnasium.

Rector Marco Oehlenschläger van de school zegt dat alle leerlingen dinsdagochtend zijn ingelicht. "Er heerst enorm veel verdriet. We hebben een aparte ruimte ingericht om de leerling te herdenken'', zegt Oehlenschläger tegen Omroep West.

Volgens de GGD Holland Midden is iedereen die onlangs intensief contact met haar had, persoonlijk benaderd door het betrokken ziekenhuis of door de gezondheidsdienst. In die gevallen kunnen preventieve medicijnen worden voorgeschreven.

Het meisje werd afgelopen zondag opgenomen in het ziekenhuis. De meningokokken kunnen hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging veroorzaken. Het is niet bekend om welk meningokokkentype het gaat.

Volgens de GGD is de kans klein dat iemand na besmetting ziek wordt. Ongeveer 140 mensen krijgen per jaar de ziekte en er overlijden ongeveer twintig mensen per jaar aan. Vorig jaar zorgde meningokokken type W alleen al voor bijna twintig doden. Sinsdien is de overheid gestart met een actieve campagne om jongeren tegen deze gevaarlijke variant in te enten. 

Door: ANP