Normal_vaccin_inenten

De VVD in Zwolle wil dat ouders verplicht worden om hun kinderen te laten vaccineren voordat zij op de kinderopvang beginnen. Kinderopvang Doomijn en kinderopvang Partou in Zwolle zijn echter tegen het plan en willen hierin het beleid van RIVM volgen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

In Zwolle zou meer vaccinatievoorlichting gegeven moeten worden aan ouders en is een actieplan nodig om de vaccinatiegraad te verbeteren. Want ook in deze gemeente ligt die onder de norm van 95 procent. De VVD in Zwolle wil dat ouders verplicht worden om hun kinderen te laten vaccineren voordat zij op de kinderopvang beginnen en wil aansluiting bij het landelijk onderzoek naar verplichte vaccinatie van kinderen op de opvang. 

KINDEREN WEREN VAN OPVANG NIET NODIG

De twee grootste kinderopvangcentra van Zwolle, Domijn en Partou, vinden het niet nodig om niet-ingeënte kinderen te weren op de opvanglocaties. Volgens directeur Kees De Jong van Domijn is het op dit moment niet duidelijk dat het besmettingsrisico daadwerkelijk daalt wanneer niet-gevaccineerde kinderen de toegang ontzegd wordt op de opvang. Bovendien wijst hij erop dat het consequent weigeren van niet-gevaccineerde kinderen ook zou leiden tot weigeren van alle baby’s die vanwege hun leeftijd nog niet alle vaccinaties hebben gehad.

MAATSCHAPPELIJK DEBAT

Beide kinderopvangorganisaties vertrouwen op de expertise van het RIVM. Bovendien vinden ze dat de discussie over vaccinatieplicht een onderdeel is van het maatschappelijk debat. Wel staan de organisaties achter het voorlichtingsbeleid van de overheid om de vaccinatiegraad landelijk te verhogen. 

Door: Nationale Zorggids