Normal_normal_justitie__rechtbank

De moeder van de in 2017 overleden baby uit Hengelo ontkent iets met de dood van haar dochter te maken te hebben. Uit forensisch onderzoek in januari bleek al dat er 39 bloeduitstortingen op het lijf van het meisje waren gevonden en ook is amfetamine (speed) in het bloed van het meisje gevonden.  De moeder stonde gisteren in de rechtbank omdat zij (samen met haar vriend) terechtstaat voor de dood van het 14-maanden oude meisje. Dat meldt de Telegraaf. 

Hoewel de details naar buiten zijn gebracht, is de precieze doodsoorzaak nog niet vastgesteld. De 22-jarige moeder en haar 32-jarige partner worden verantwoordelijk gehouden voor de dood van de dreumes. Haar vader had haar een paar dagen voor de fatale dag in oktober 2017 in goede gezondheid naar het stel gebracht. De stiefvader van het meisje belde ‘s ochtends een ambulance, maar deze kon niets meer voor de baby doen.

De moeder was gisteren in de rechtbank, maar haar partner niet. Ook zijn advocaat was niet aanwezig. Moeder Sarinda van E. zegt op de dag van de dood van haar dochter geen alcohol of drugs te hebben gebruikt. Ze zegt graag te willen weten wat er is gebeurd.

Van E. en haar partner staan terecht voor doodslag en het onthouden van medische zorg aan de dreumes. Het politie-onderzoek naar het overlijden van het meisje is afgerond, echter is het precieze tijdstip van overlijden nog niet vastgesteld. Een hiervoor aangestelde professor gaat dit uitzoeken. De zaak wordt op 17 september 2018 vervolgd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids