Normal_baby-84626_960_720

Elke pas bevallen moeder heeft recht op zorg vlak na de bevalling. Gedurende deze tijd is er een kraamverzorgende die de moeder en pasgeboren baby helpt. Kraamzorg wordt niet geregeld door het ziekenhuis maar dit moeten moeders zelf regelen. Dit kunnen zij doen door op het internet op zoek te gaan naar de geschikte kraamzorg. Wanneer de moeders zich aanmelden via een website delen zij persoonlijke gegevens. Deze persoonlijke gegevens kunnen onderschept worden door hackers of andere partijen. Telefoonboek.nl zocht uit  of de websites van kraamzorgorganisaties hiertegen beveiligd zijn. Dit meldt Telefoonboek.nl.

Telefoonboek.nl heeft onderzoek gedaan naar 466 werkende websites van kraamzorgorganisaties. Hieruit blijkt dat 84,1 procent van de websites niet goed beveiligd is. Jeroen, manager van Places Websites vindt dat dit verbeterd moet worden. “Het is belangrijk dat mensen die zich aanmelden voor kraamhulp er zeker van zijn dat hun persoonsgegevens beschermd zijn. Het lijkt erop dat dit tot nu toe niet altijd het geval is.”
 
Steeds meer cybercriminelen richten zich op de diefstal van persoonsgegevens. Persoonsgegevens kunnen onderschept worden als deze worden ingevuld op een aanmeldformulier op een onbeveiligde website. Bij het invullen van gegevens is het dus belangrijk om te kijken of de website beveiligd is. Een veilige website is te herkennen aan een URL die begint met ‘https://’ in plaats van ‘http://’. Bovendien staat er bij een veilige website ook een groen hangslot naar de URL die aanduidt dat het dataverkeer op de website niet zomaar onderschept kan worden door hackers of andere partijen.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids