Normal_parkeren

Als het aan politici in Ede en Doetinchem ligt, komen er in hun gemeenten parkeerplekken voor zwangere vrouwen. Vrouwen met een zwangere buik hebben soms iets meer ruimte nodig om in of uit een auto te komen, dus een bredere parkeerplek zou een uitkomst bieden. 82 procent van de zwangere vrouwen heeft wel eens problemen gehad met in- of uitstappen. Dit meldt RTL Nieuws. 

GemeenteBelangen in Ede heeft een voorstel ingediend voor brede parkeerplekken voor zwangere vrouwen en in Doetinchem deed de gemeenteraad een oproep aan het college. Beide gemeenten beslissen pas na de zomer. Echter, als het aan verkeersadvocaat Bert Kabel ligt, komen er geen speciale parkeerplaatsen voor vrouwen met een dikke buik. “De een heeft een heel dikke buik, bij de ander zie je het nauwelijks. Hoe bewijs je dat je zwanger bent, en vanaf hoeveel weken wil je dat dan toestaan?”

Bij Ouders van Nu hebben ze zelf parkeerplekken gecreëerd voor zwangere vrouwen. Met bordjes op de muren wordt duidelijk waar zij kunnen parkeren. Werkgevers die ook zulke borden wil hebben, kunnen deze uitprinten en ophangen. 

Door: Nationale Zorggids