Nieuw Centrum voor Vrouw en Kind

Ziekenhuis Rijnstate in de regio Arnhem, Rheden en de Liemer opent deze week het nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind. Dit centrum biedt zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeg geboren baby's op één plaats aan. Ook is hier de zorg voor kinderen en jongeren aanwezig. Dit meldt de Arnhemse Koerier.

Moeders worden met hun baby's verzorgd op de nieuwe afdeling geboortezorg, waar gezinskamers aanwezig zijn en er ook plaats is voor partners. Mochten moeder en/of kind ziek zijn, dan kunnen ze in het nieuwe centrum bij elkaar blijven.

Hiernaast staan voor 2021 nieuwe verloskamers op de planning, waarvan sommige een bevalbad hebben. Deze week al konden vrouwen terecht op de nieuwe polkliniek gynaecologie. Medewerkers van het centrum kunnen gebruik maken van een nieuw kenniscentrum. Voor 2021 staat tevens een nieuwe poli kindergeneeskunde gepland. 

Kinderen en jongeren die een dag in het ziekenhuis moeten verblijven, kunnen terecht op de afdeling kinderen/jongeren, waar een-, twee- en driepersoonskamers zijn. Ouders kunnen hier ook verblijven.

Door: Nationale Zorggids