Normal_apps_whatsapp

Ruim honderd (ex-)patiënten van een voormalig KNO-arts van ziekenhuis Amstelland zijn pardoes toegevoegd aan een groepschat in WhatsApp. De arts wilde zijn patiënten op deze manier meezeulen naar zijn nieuwe werkgever. Het bericht waarin hij vertelde dat hij een nieuwe werkgever had, stuurde hij midden in de nacht. Dit meldt NH Nieuws. 

In de chat liet de KNO-arts weten een nieuwe werkgever te hebben en dat zijn patiënten daardoor niet meer voor controle of operatie naar het Amstelland konden, maar wel contact met hem konden opnemen voor behandeling bij zijn nieuwe baas Acibadem International Medical Center. Daar zouden volgens hem ook kortere wachttijden zijn dan bij zijn voormalige ziekenhuis.

Acibadem laat weten niets te maken hebben met de actie van de arts en hier niet van gediend te zijn. Ook Ziekenhuis Amstelland is verbijsterd en gaat juridische stappen nemen. “Er zijn door de betreffende arts gegevens van onze patiënten meegenomen die binnen onze muren hadden moeten blijven.” Patiënten konden elkaars nummers zien en elkaars foto’s bekijken. De arts nam de privacyregels niet in acht en schond hiermee bovendien het medisch beroepsgeheim. 

Door: Redactie Nationale Zorggids