Logo_treant_zorggroep

Treant Zorggroep, met ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal, heeft haar medewerkers vanmiddag laten weten van vijfhonderd banen af te moeten, waarbij een deel van de medewerkers waarschijnlijk gedwongen wordt ontslagen. Het gaat dit jaar financieel niet goed met de organisatie en het aantal patiënten in de drie ziekenhuizen neemt af. Dit meldt NOS. 

"Dat we banen moeten schrappen heeft alles te maken met de ingezette koers. De zorg verschuift en dat heeft personele gevolgen", zei bestuursvoorzitter Rolf de Folter vanmiddag tijdens de bijeenkomst. Het aantal patiënten in de ziekenhuizen neemt sneller af dan voorzien was, maar De Folter is niet ongerust over de toekomst van Treant Zorggroep. 

Gedwongen ontslagen vermijden

Het is de bedoeling om het aantal gedwongen ontslagen zo veel mogelijk te vermijden door uit te gaan van natuurlijke verloop en een vrijwillige vertrekregeling voor diegenen die ervoor openstaan. Er verdwijnen tweehonderd banen bij ondersteunende afdelingen en driehonderd in de patiëntenzorg.

SEH's sluiten deuren

In 2018 moest de ziekenhuisgroep de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en Stadskanaal sluiten omdat het onmogelijk bleek om het tekort aan kinderartsen op te lossen. Op beide locaties zullen ook de spoedeisende hulpafdelingen (SEH’s) hun deuren sluiten. Daarvoor in de plaats komen er basisspoedposten voor niet-levensbedreigende spoedzorg. 

Door: Nationale Zorggids