Logo_treant_zorggroep

Paula Nelissen zal vanaf maart 2020 de nieuwe bestuursvoorzitter worden van Treant Zorggroep. De drie ziekenhuizen van Treant hebben het afgelopen jaar een bewogen tijd gehad, met het gedwongen sluiten van bepaalde afdelingen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. Volgens de voorzitter van de raad van toezicht is het haar taak om de belangrijke rol van de nieuweprofielen te verstevigen voor de ziekenhuizen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Begin volgend jaar wordt de zorg in de regio anders ingericht, zegt Nelissen. “Ik voel een enorme verantwoordelijkheid om het vertrouwen van patiënten en inwoners in deze regio verder te versterken.” Op het nieuws dat er bepaalde afdelingen verdwijnen uit het ziekenhuis, werd door de regio in Groningen en Drenthe niet erg enthousiast gereageerd. Het verdwijnen van de kraamafdeling kan voor inwoners behoorlijk wat invloed hebben. Mochten zij willen bevallen in het ziekenhuis, dan moeten zij daarvoor verder rijden om de kraamafdeling in een ander ziekenhuis te bereiken.

Voorzitter van RvB Oktober

Paula Nelissen heeft in verschillende ziekenhuizen functies vervuld. Het gaat onder andere om het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en het Catherina-Ziekenhuis in Eindhoven. Vanaf april 2015 is zij de voorzitter van de raad van bestuur voor zorgorganisatie Oktober.

Door: Nationale Zorggids