Nieuw seizoen ‘Je Zal Het Maar Hebben’ start op Internationale Zeldzame Ziektedag

In het nieuwe seizoen van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ komen onder andere de ziekte van Huntington, he Cantú Syndroom en Cutis Laxa voorbij. Voor de meesten klinkt dit misschien als abracadabra, maar voor de zestien jongeren die Jurre Geluk volgt, is het de realiteit. De een is zo geboren, de ander is het later in het leven tegengekomen. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze proberen alles uit het leven te halen en jagen hun dromen na. Het 22ste seizoen van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ is vanaf dinsdag 28 februari om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Dit meldt BNNVARA. 

In de eerste aflevering is de 21-jarige Jowy te zien die op Instagram haar ‘coming out’ deed voor haar unieke aandoening. Ze heeft onder andere overbeharing op haar gezicht, armen en benen, want ze is geboren met het Cantú Syndroom. Een aandoending die wereldwijd slechts bij 150 mensen voorkomt. Als kind werd ze uitgemaakt voor aap en begon ze haar overbeharing te scheren, maar nu wil ze omarmen wie ze is; ínclusief haar extra haar. Jurre wil ervaren hoe het is om zoveel haren te moeten scheren, dus gaat hij voor gladde benen in een scheersessie.

Ziekte van Huntington

Ook is er dit seizoen voor het eerst een duo in ‘Je Zal Het Maar Hebben’. Boer en zus Damiano (19) en Serena (15) lijden allebei aan de ziekte van Huntington. Dat is Alzheimer, Parkinson en ALS in éé. Normaal gesproken ontstaan de symptomen tussen het 35ste en 50ste levensjaar, maar bij hen begon het al toen ze 8 jaar waren. Hun broer verloren ze al aan de ziekte, maar ondanks dit alles willen ze één ding duidelijk maken: ze zijn écht gelukkig.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: BNNVARA