Normal_11183

AMSTERDAM - De wethouder voor Zorg en Welzijn van de gemeente Amsterdam wil de meeste spoedeisende hulpposten (SEH's) in de hoofdstad sluiten, zo meldt Medisch Contact. Echter, het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Slotervaart Ziekenhuis hebben inmiddels laten weten niet achter dit plan te staan.

Volgens Eric van der Burg zouden twee van de huidige zeven SEH's op termijn verdwenen moeten zijn. Hij wil zo de kosten beperken. "Hier zitten de posten erg dicht op elkaar en ze moeten allemaal 24 uur per dag bemand worden", zegt de wethouder. "Dat kost handenvol geld."

Een woordvoerder van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is het daar niet mee eens. Volgens haar is de druk bij de posten in de stad op dit moment zo groot, dat het onmogelijk is om een of meer van de zeven te laten sluiten.

Overigens krijgt de Amsterdamse wethouder in zijn plan steun van het Academisch Medisch Centrum en van zorgverzekeraar Achmea. Het Vrije Universiteit medisch centrum in Amsterdam onthoudt zich tot nu nog van commentaar.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz