Normal_adhd

Tien cliënten van de gespecialiseerde ADHD kliniek The Busy People in Amsterdam hebben de afgelopen weken deelgenomen aan speciale fotografie workshops onder leiding van portretfotograaf Koos Breukel. Dat meldt The Busy People.

Het project heeft ervoor gezorgd dat creatief gelijkgezinden in een ontspannen sfeer elkaar uniek in beeld konden brengen met een Amerikaanse houten plaatcamera en lichtgevoelig papier. Deze techniek heeft een lange belichtingstijd en vereist rust en concentratie. 'Nooit zal ik kunnen verwoorden wat er in mijn hoofd omgaat, wel kan ik het verbeelden', zegt een deelnemer. 'Het gaat er niet om of een foto mooi is of juist lelijk, maar wat je hiermee wilt vertellen. Een maatschappelijk probleem in een ander daglicht plaatsen of juist een emotie ontlokken als blijdschap, verdriet of verwondering bij het zien van mijn beeld.'

Uit de exclusieve sessies is bijzonder fotomateriaal ontstaan, dat wordt geëxposeerd. De portretten worden vrijdag 16 januari 2015 voor het eerst getoond in het pand van The Busy People. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op het Surinameplein in Amsterdam een kijkje te komen nemen.

© Nationale Zorggids