Normal_umcu_umc_utrecht_logo

UTRECHT - Om jongeren te interesseren voor een baan in de gezondheidszorg geeft het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) hen aanstaande zaterdag de gelegenheid zelf te komen ervaren hoe het is om in een ziekenhuis te werken, zo meldt het medisch centrum.

Deze zogeheten Doe-Het-Zelf-Dag richt zich vooral op jongeren in de laatste fase van de middelbare school en op mensen die al een beroepsopleiding volgen in de gezondheidszorg. Tijdens de zesde editie van deze dag worden er niet alleen rondleidingen gegeven over de verschillende afdelingen van het ziekenhuis, maar kunnen de leerlingen ook zelf aan het werk.

“Daarin gaan we zo ver mogelijk”, zeggen Edith Kerkheide en Suzanne de Jong van afdeling Werving van het UMC Utrecht. “Zo kun je bijvoorbeeld zelf hechten, infuusprikken, intuberen en reanimeren. Een echo meemaken bij een zwangere vrouw, of zelf een röntgenfoto maken. Bij Pathologie leer je coupes snijden en je kunt een workshop ‘verpleegkundige worden’ volgen. Je kunt ook ontdekken hoe handig jij bent in de operatiekamer.”

Voor het geven van informatie over de verschillende opleidingen zijn naast het opleidingscentrum van het ziekenhuis ook de Hogeschool Utrecht en het ROC Midden Nederland tijdens het evenement aanwezig.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz