Dermatologen van het Maastricht UMC

MAASTRICHT (Novum) - Dermatologen van het Maastricht UMC gaan vanaf medio mei de taken overnemen van de vier ontslagen dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Dat hebben de twee ziekenhuizen vrijdag met elkaar afgesproken. De specialisten gaan zowel in Limburg als Noord-Brabant werken.

De vier dermatologen van het Catharina Ziekenhuis kregen medio november hun ontslag aangezegd. Ze zouden op eigen houtje een praktijk voor cosmetische dermatologie in het ziekenhuis hebben opgezet.

Patiënten kregen rekeningen met daarop het logo van het ziekenhuis, maar het geld voor behandelingen ging naar de maatschap van de dermatologen. Kosten voor onder meer personeel en materiaal kwamen echter voor rekening van het ziekenhuis.

Het Catharina Ziekenhuis stelt dat met de afspraak de continuïteit van de dermatologische zorg en de opleiding voor het specialisme dermatologie is gewaarborgd. De toelatingsovereenkomst met de vier dermatologen kent een opzegtermijn van zes maanden. Daarom zijn de artsen nog tot medio mei actief in het ziekenhuis.