AED, reanimatie

TILBURG - Wanneer vrijwillige reanimatie-hulpverleners na een ongeval eerste hulp verlenen, neemt het ambulancepersoneel de zorg al snel over en wordt het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Vaak blijven de EHBO’ers achter met prangende vragen over de toestand van de patiënt, zo meldt het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Stichting Hart4ALL speelde in op die behoefte en ontwikkelde een een manier om vrijwillige hulpverleners en (familie van) het slachtoffer met elkaar te matchen. Vandaag start de stichting hiermee een pilot in de regio Midden-West en Noord-Brabant.

Daar beschikken de ambulances nu over een Hart4ALL-pakket, waarin armbandjes zitten met daarop een unieke code. Bij een reanimatie krijgt de vrijwillige hulpverlener zo’n armbandje mee. Het andere bandje komt terecht bij (familie van) de patiënt. Met behulp van de code kunnen zowel de vrijwilliger als het slachtoffer of de familie vrijblijvend inloggen op de website van Hart4ALL. Als zij beiden aangeven contact te willen, zorgt Hart4ALL voor een match.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz