Medicijnfabrikant Merck treft schikking met ABP

NEW YORK (Novum) - ABP heeft samen met drie andere eisers een schikking getroffen van 215 miljoen dollar (161 miljoen euro) met de Amerikaanse medicijnproducent Merck & Co. Dat maakte het pensioenfonds donderdag bekend. ABP spande een rechtszaak aan omdat Merck & Co testresultaten van een cholesterolverlagend medicijn te laat zou hebben gepubliceerd.

Volgens de vier partijen heeft het te laat openbaren van de testresultaten van het medicijn vytorin negatieve gevolgen gehad voor de waarde van hun aandelen in Merck & Co toen het bedrijf de resultaten uiteindelijk in 2008 publiceerde.

Met de schikking koopt Merck & Co vervolging af. De rechtszaak tegen de medicijnproducent, die al vijf jaar loopt, en begin volgende maand weer een zittingsdag zou hebben, is nu naar alle waarschijnlijkheid van de baan.

De schikking moet nog worden goedgekeurd door de rechter en geldt voor iedereen die Merck & Co-aandelen of -opties bezat in de periode tussen 6 december 2006 en 28 maart 2008. ABP zegt tevreden te zijn met het schikkingsbedrag, ook als alle gedupeerden zich melden en het bedrag dus lager wordt.