Hogeschool Windesheim

Tweedejaarsstudenten Verpleegkunde van Windesheim leren in het ‘Zorg op Afstand Skills Lab’ omgaan met eHealth-applicaties die verzorgd worden door Focus Cura Zorginnovatie. Hiermee wordt een nieuwe generatie verpleegkundigen klaargestoomd voor de toekomstige zorg. De studenten maken gebruik van PAL4 op een iPad en ervaren hoe het is om via een scherm zorg te verlenen. 

Dr. Ir. Marike Hettinga, lector ICT-innovaties in de Zorg op Windesheim, is enthousiast over de samenwerking met Focus Cura. “Studenten leren communiceren met cliënten via een tablet en kunnen experimenteren met de nieuwste zorgapplicaties. Hiermee worden ze voorbereid op de zorg van de toekomst.”
 
Tweedejaarsstudenten Verpleegkunde volgen tien weken lang een eHealth-module waar ze kennis maken met de nieuwste applicaties in de zorg. Hettinga: “eHealth gaat een steeds grotere rol spelen in de zorgsector en hier moeten onze studenten natuurlijk op voorbereid zijn. Met de vergrijzing in ons land komen er steeds meer hulpbehoevende ouderen. Zorg op afstand kan hier een antwoord op geven. De huidige generatie verpleegkundigen is soms wat terughoudend als het om zorg op afstand gaat. Onze studenten die de zorgprofessionals van de toekomst zijn, moeten hier straks het voortouw in nemen. Zorg zal in de toekomst een meer gemengde vorm van zorg zijn, waar persoonlijke zorg gecombineerd wordt met eHealth. Een voordeel hiervan is dat het sociale netwerk van de cliënt zelf ook ingezet kan worden naast de professionele zorg."
 
© Nationale Zorggids