Normal_justitie

ASSEN – De rechtbank in Assen heeft tijdens een pro-formazitting bepaald dat pas in de herfst van dit jaar een inhoudelijke behandeling plaatsvindt in de zaak tegen maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Tot die tijd zal nader onderzoek gedaan worden door het horen van meerdere getuigen-deskundigen. Dit meldt het AD. 

Nick R. wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. In 2009 voerde hij in het Scheper Ziekenhuis een maagoperatie uit, waarbij hij een wondgaasje in de buikholte van de patiënte achterliet. Ondanks dat hij door collega’s op gewezen werd op het ontbreken van een wondgaasje, vond R. het niet nodig een uitgebreid onderzoek uit te voeren, zelfs niet toen de patiënte zich na een week met hevige pijnen meldde. Pas 3 maanden later werd het wondgaasje alsnog operatief verwijderd. 
 
Tegen de chirurg werd 17 keer aangifte gedaan door oud-patiënten en nabestaanden. Hem wordt verweten dat zes mensen overleden na een maagverkleiningsoperatie en 11 patiënten zouden door hem ernstig lichamelijk letsel hebben opgelopen. Het Openbaar Ministerie vond echter niet voldoende onderbouwing van deze aantijgingen, waardoor R. enkel terechtstaat voor de zaak uit 2009. 
 
© Nationale Zorggids