Normal_schippers

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een akkoord met het bedrijfsleven getekend om de samenstelling van producten te verbeteren. Doel is om gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorieën in producten verder te verlagen. Hierdoor moet een gezonder productaanbod ontstaan waardoor het voor de consument makkelijker wordt om gezonde keuzes te maken.

Naast de minister zetten het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) een handtekening onder het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.

Het akkoord heeft als doel dat de samenstelling van voedingsproducten verbeterd wordt. Het tempo waarin dat gebeurt, kan volgens Schippers hoger: 'Met dit akkoord willen we de verbetering van producten en maaltijden over de hele linie verbreden en versnellen. De bedoeling is dat consumenten vanzelf minder zout, verzadigd vet en calorieën binnenkrijgen.'

Voor een aantal productcategorieën zijn er al afspraken gemaakt door het bedrijfsleven (retail en producenten). Dit wordt stapsgewijs uitgebreid naar meer productgroepen. De concrete afspraken worden gepubliceerd op een website die binnenkort online gaat. Het bedrijfsleven mag zelf de maximumnormen per productcategorie vaststellen.

© Nationale Zorggids