Normal_geld_munten

Interim-manager Ben de Valk heeft zorginstelling Diafaan 146,400 euro gekost. De manager werkte nog geen halfjaar bij de noodlijdende zorginstelling. Dat meldt De Gelderlander. 

Als De Valk nog één dag langer had gewerkt bij Diafaan, dan had hij er precies zes maanden gewerkt. Dat hij één dag eerder is gestopt, lijkt bewust te zijn gedaan want nu mocht zijn beloning hoger zijn dan de grenzen die zijn vastgelegd in de Wet normering topinkomens. Die wet zorgt er onder andere voor dat ontslagen bestuurders niet meer dan 75.000 euro kunnen krijgen.

De Valk werd eind 2014 aangesteld nadat Diafaan onder leiding van bestuurder Will ten Westeneind (op non-actief gesteld) in zware financiële problemen terecht kwam. Met een ingrijpende reorganisatie kon De Valk orde op zak stellen. "Tot onze grote ergernis kost het inhuren van zo'n interim-bestuurder veel geld", zegt Ine Hermsen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Diafaan. "Maar op dat moment zaten we in een heel lastige situatie. We hadden een zwaargewicht nodig die ons van de afgrond weg kon houden." 

© Nationale Zorggids