Normal_brief_geld_vijftig

Ex-directeur Wim Schimmel van zorginstelling Inovum kreeg naast een wachtgeldregeling ook een grote schadevergoeding van de organisatie. Schimmel vertrok in 2014 nadat hij het vertrouwen van zijn managementteam had verloren wegens een fors verlies het jaar ervoor. De schadevergoeding die Inovum moest betalen bedroeg 35.000 euro. Dat meldt RTL Nieuws. 

In 2013 daalde de omzet van de ouderenzorginstelling onder leiding van Schimmel met 4 procent, het leed een verlies van 1,7 miljoen euro. Toen Schimmel vertrok in 2014 ontving hij een een wachtgeldbedrag van 175.000 euro. Echter staat in de jaarrekening van 2013 dat Inovum in totaal 207.000 euro betaalde aan de ex-bestuurder. Hij belandde op de tweede plek in de lijst '50 grootste teveelverdieners in de ouderenzorg' van Abvakabo FNV.

Schimmel nam daardoor geen genoegen met zijn wachtgeld en stapte naar het Scheidsgerecht Gezondheidszorg om een schadevergoeding te eisen. Hij zou ten onrechte op de lijst vermeld worden, waardoor hij imagoschade geleden zou hebben. Dit leidde er volgens hem toe dat hij een langere tijd werkeloos is gebleven. De arbitragerechter oordeelde dat Inovum niet juist heeft gehandeld en vond daarom dat Schimmel voor een deel aanspraak maakte op de volledige geëiste schadevergoeding. Dat hij hier slechts deels aanspraak op maakte had volgens de rechter te maken met het feit dat het correcte bedrag in de lijst stond. Uiteindelijk kwam het erop neer dat Inovum een bedrag van 35.000 euro aan schadevergoeding moest betalen. Ook moest het de kosten van de juridische procedure betalen, wat neerkwam op 12.000 euro.

“Wij vonden een schadevergoeding niet op zijn plaats. Maar het Scheidsgerecht Gezondheidszorg heeft helaas anders geoordeeld. Tegen die uitspraak is geen hoger beroep mogelijk, dus hebben we moeten betalen”, vertelt Aad de Jonge van Inovum.

©Nationale Zorggids