Normal_dentist_tandarts

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft het bevel dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) oplegde aan Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. in Weert, inmiddels beëindigd. De mondzorginstelling, bekend onder de namen Instituut Mondzorg en Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. in Weert, kreeg op 27 mei 2016 een bevel opgelegd waardoor geen zorg meer verleend mocht worden. Dit meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Tijdens een inspectiebezoek van de IGZ kwamen ernstige tekortkomingen in de praktijk aan het licht. Zo werden patiënten behandeld door onbekwaam personeel en waren de patiëntendossiers niet op orde. Het bevel van de IGZ houdt in dat deze zorgaanbieder geen mondzorg meer mag (laten) verlenen en gesloten blijft totdat de zorgaanbieder naar het oordeel van de inspectie weer voldoet aan de voorwaarden om goede zorg te kunnen verlenen. Het bevel was geldig voor zeven dagen en werd eerder op 3 juni verlengd door minister Schippers.

Op 10 juni 2016 heeft de minister besloten om het bevel voor het Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. te beëindigen. Binnen het Tandtechnisch laboratorium in Weert mogen dus weer tandtechnische laboratoriumwerkzaamheden plaatsvinden. Het bevel voor het Instituut Mondzorg blijft wel van kracht. Daar mag pas weer mondzorg verleend worden als de inspectie de van mening is dat aan de voorwaarden voor goede zorg wordt voldaan.

© Nationale Zorggids