Normal_tandarts

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft afgelopen vrijdag een tandartsenpraktijk gesloten omdat de patiënten gevaar liepen. Bij Instituut Mondzorg en Tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. in Weert werden behandelingen uitgevoerd door onbekwaam personeel en bovendien was er veel mis met de patiëntendossiers. Dit meldt RTL Nieuws. 

Tijdens een inspectiebezoek van de IGZ bleek dat de praktijk ernstige tekortkomingen had en dat deze een acuut risico vormden voor de veiligheid van patiënten. De gekwalificeerde tandarts was zeer gering aanwezig, waardoor de meeste behandelingen werden uitgevoerd door personeel dat daartoe niet bekwaam was. Ook op het gebied van infectiepreventie had tandartsenpraktijk Mondzorg steken laten vallen en voor het maken van röntgenfoto's werden de protocollen niet nageleefd. Naast het ontbreken van vakkundig personeel voor deze taken, waren ook de patiëntendossiers niet op orde.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op 27 mei het bevel gegeven om de praktijk te sluiten voor zeven dagen. Wanneer de instelling weer voldoet aan de eisen van de inspectie kan het herstarten met behandelingen. Lukt het Mondzorg niet om op tijd de tekortkomingen te verbeteren, dan kan minister Schippers de geldigheidsduur van het bevel verlengen.

© Nationale Zorggids