Normal_dentist_tandarts

Wie bang is voor een bezoek aan de tandarts, kan met een gerust hart aankloppen bij tandarts Patrick Vadasz in Nijmegen. De tandarts heeft een stopknop geïnstalleerd in zijn praktijk, waardoor mensen de behandeling kunnen laten stoppen als zij pijn ervaren. Het instrument van de tandarts houdt op met werken, waardoor hij even met de patiënt kan praten en hem of haar gerust kan stellen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Vadasz zegt dat hij het idee voor de stopknop kreeg van Freddy Heineken. Die zei in zijn biografie dat iedere tandarts een dodemansknop zou moeten hebben, waarmee patiënten de mogelijkheid hebben om zelf de boor stil te zetten. De tandarts uit Nijmegen vond dit een goed idee en liet zo'n knop in zijn praktijk installeren. “Hij zit er nu drie maanden en er hebben al een aantal mensen op gedrukt”, aldus Vadasz.

De aanwezigheid van de knop is voor veel patiënten al voldoende om hen gerust te stellen. Zo houdt de patiënt de regie tijdens de behandeling en is er een duidelijke manier om aan te geven wanneer iets te veel pijn doet. Vooral boren en het verwijderen van tandsteen blijken in de praktijk als pijnlijk te worden ervaren.

Door: Redactie Nationale Zorggids