Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een apotheker die werkzaam was in Nijmegen, heeft een celstraf van 18 maanden tegen zich horen eisen. De 40-jarige man verstrekte aidsmedicijnen aan onverzekerde vreemdelingen en declareerde hiervoor een hoog tarief. In totaal maakte hij 750.000 euro buit in twee jaar tijd. Dit meldt Skipr. 

De apotheker heeft in ongeveer 150 gevallen gefraudeerd met aidsmedicijnen. Hij bracht veel meer middelen in rekening dan dat hij daadwerkelijk uitgaf aan de onverzekerde vreemdelingen. De patiënten kregen geen overzicht van de medicijnen, waardoor de apotheker langere tijd zijn gang kon gaan zonder opgemerkt te worden. Het Zorginstituut Nederland is hierdoor een behoorlijk geldbedrag misgelopen. Het instituut betaalde 900.000 euro voor de declaraties, waarvan 750.000 euro ten onrechte aan de man werd uitgekeerd.

De verdachte heeft schuld bekend en heeft inmiddels het geld terugbetaald. De officier van justitie heeft in de rechtbank in Rotterdam gevraagd om een beroepsverbod naast de eis van 18 maanden celstraf.

Door: Redactie Nationale Zorggids