Normal_geld__pennen__contract__afspraak

De man van voormalig bestuurder Barbara Versteegen van woonzorgcentrum Insula Dei Kohlmann kreeg diverse opdrachten om het interieur in de instelling te vervangen. Daarvoor kreeg hij ruim 2,5 ton, zo blijkt uit onderzoek van Ernst & Young. De raad van toezicht beschuldigt Versteegen van belangenverstrengeling. Ondanks dat zij op de hoogte was van de opdrachten, vroeg zij hier geen toestemming voor. Dat meldt de Gelderlander. 

In de Governancecode Zorg staat dat persoonlijke bevoordeling in welke vorm dan ook, vermeden moet worden. Volgens de raad van toezicht heeft Versteegen deze regels genegeerd.

“De bestuurder heeft ernstig verwijtbaar gehandeld. Wij zijn onthutst over de zaken die in het rapport zijn vermeld. Besluiten tot het aangaan van transacties bij tegenstrijdige belangen behoeven onze goedkeuring”, aldus de raad van toezicht. Dit staat niet alleen in de Governancecode, maar ook in de statuten en reglementen van de stichting. Versteegen is inmiddels al een tijdje op non-actief gesteld.

Door: Redactie Nationale Zorggids