Normal_ambulance_2

De protestactie van ambulancemedewerkers op 15 november, die de FNV Zorg & Welzijn eergisteren aankondigde, wordt vooralsnog opgeschort. De FNV is door minister Bruno Bruins uitgenodigd voor overleg over de nijpende situatie bij de ambulancediensten, samen met alle betrokken partijen. Dit overleg vindt plaats op woensdag 29 november. Dat meldt FNV. 

Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: "Ook heeft het ministerie de regel uitgevaardigd dat de werkgevers van de ambulance-instellingen landelijk 20 extra ambulances moeten inzetten vanaf september dit jaar. Daarnaast stelt de minister 19,5 miljoen euro extra beschikbaar voor loonkosten en voor het opleiden van benodigd extra ambulancepersoneel."

"Beide zijn echt te weinig om de problemen structureel aan te pakken, maar een teken van goede wil en een stap in de goede richting. Wij wachten het overleg met de minister en de uitkomsten daarvan af. Daarna bepalen we hoe we verder gaan richting de werkgevers. Die weigeren tot nog toe om met ons afspraken te maken over dringende verbeteringen van arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden", aldus Seifert.

Door: Redactie Nationale Zorggids