Normal_chirurg_arts_operatie

Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december vindt het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie plaats. Dit jaar leren Nederlandse traumachirurgen hoe zij moeten omgaan met een terreuraanslag. Hiervoor zijn Belgische, Britse en Amerikaanse collega’s ingeschakeld die ervaring hebben met recente aanslagen. Dat meldt Skipr. 

“We merken dat traumachirurgen uit binnen- en buitenland de noodzaak voelen om internationaal samen te werken in het nog betere voorbereid zijn op de gevolgen van aanslagen of natuurrampen”, zegt Kees Jan Ponsen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie.

Niet alleen medisch specialisten, maar ook burgers en niet-medische hulpverleners willen graag weten wat ze moeten doen als er een aanslag plaatsvindt in ons land. Daarvoor is al eerder de cursus ‘Stop de bloeding – red een leven’ in het leven geroepen. Ruim duizend mensen hebben de cursus inmiddels gevolgd en weten nu hoe zij bijvoorbeeld ernstige bloedingen kunnen tegenhouden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids