Normal_arts

Omdat het grote aantal Friese huisartsen dat de komende paar jaar met pensioen gaat en de instroom van jonge huisartsen tegenvalt, hebben Friese zorgpartijen afspraken gemaakt voor de continuïteit van de huisartsenzorg in de provincie. Met deze afspraken willen de huisartsen, GGD Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar ervoor zorgen dat iedere inwoner gegarandeerd blijft van een huisarts in de buurt. Dat meldt Skipr. 

Onlangs werd bekend dat in onder meer Friesland grote druk ligt op de bestaande huisartsen, wegens een huisartsentekort. Dit heeft onder meer te maken met de tegenvallende toestroom van jongere huisartsen. Zij blijven liever in de Randstad, terwijl er genoeg werk is in Friesland. Daarom gaan de samenwerkende partijen middels een social mediacampagne jonge huisartsen aantrekken. Ook is het de bedoeling dat er meer opleidingsplaatsen komen en dat er een samenwerking wordt opgezet met de opleidingen in Utrecht, Groningen en Amsterdam.

Op de nieuwe website www.11huisartsen.frl, van onder meer de Friese Huisartsen Vereniging en de Provincie Friesland, is te lezen dat de zoektocht naar elf huisartsen per direct is gestart. De website is een platform dat is gericht op het bieden van handvatten en ondersteuning voor startende huisartsen en huisartsen die binnenkort met pensioen gaan. Www.11huisartsen.frl wil taalbarrières helpen wegnemen, partners helpen met het vinden van een baan en het platform biedt financieel advies bij overname van een praktijk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids