Normal_normal_justitie__rechtbank

De Rotterdamse verpleger die wordt verdacht van insulinemoorden, heeft niet drie, maar vermoedelijk vier ouderen in een verpleeghuis vermoord. Justitie is momenteel druk bezig met het onderzoek naar de moorden dat in september klaar is. Pas dan komt het naar buiten met het exact aantal doden door toedoen van de 22-jarige verpleger Rahiied A. Dat meldt RTV Rijnmond 

Volgens de advocaat van de nabestaanden gaat het om een bejaarde vrouw uit Ridderkerk. “Haar dochter heeft afgelopen week een gesprek gehad met het OM. Dat was in verband met een zitting op vrijdag. Tot mijn verbazing is daar niets over dit nieuwe geval gezegd”, aldus advocaat Frank Hamers.

Justitie ging vrijdag nog uit van drie moorden en twee pogingen tot moord. Rahiied heeft nog niets gezegd over een vierde, zei ook de advocaat van de verdachte. Hamers heeft de officier van justitie om duidelijkheid gevraagd.

De verpleger is in november 2017 gearresteerd en is sindsdien ook niet meer vrijgelaten. Justitie gaat zeker 15 zaken bij langs. In zeven gevallen gaat het om een bewoner die is overleden. De verdachte heeft tot nu toe in drie zaken toegegeven dat hij een overdosis insuline toediende. Niemand weet nog waarom. 

Door: Redactie Nationale Zorggids