Normal_baby_zwanger_verpleegkundigen_kind

De Algemene Vereniging voor Beroepsorganisaties in de Zorg (AVBZ),  de Vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP) en de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) stemmen in met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao kraamzorg. Eind juli bereikten de partijen een akkoord. In mei werden de onderhandelingen nog stilgelegd omdat de vakbonden de voorstellen te slecht vonden om akkoord mee te gaan. Dat melden Skipr en FBZ. 

“De instemming met het akkoord betekent dat we verder aan de slag kunnen met de uitwerking van cao-afspraken. Er is een samenhangend pakket aan maatregelen die het aantrekkelijk moeten maken in deze sector te werken. Dat is van groot belang in verband met het personeelstekort en de hoge werkdruk”, zegt Robert Barendse, onderhandelaar van FBZ.

Hij benadrukt dat alles wat op papier staat, ook nageleefd moet worden. Hij wijst hiermee op de af en toe slechte naleving van de afspraken. Er komt een plan van aanpak dat erop toeziet dat werkgevers zich aan cao-afspraken houden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids