Normal_vaccinatie_prik_2534

Microbiologen, virologen, infectiebestrijders en andere experts staan achter het onderzoek van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid om een verplichte griepprik onder zorgpersoneel te verplichten. Dit werd duidelijk tijdens het jaarlijks griepsymposium, zo meldt de Leeuwarder Courant. 

“Dokters en andere zorgverleners mogen hun patiënten niet schaden, dat is hun ethische plicht. De integriteit van het lichaam van de patiënt gaat boven alles. Welke schade heb je nu als zorgverlener, een beetje pijn in de arm en verder niks”, aldus huisarts Ted van Essen.

Hij zou graag zien dat als verplicht vaccineren geen doorgang vindt, zorginstellingen online vermelden hoe veel medewerkers in hun bedrijf zijn ingeënt tegen de griep.

De griepepidemie vorig jaar duurde gemiddeld langer dan andere epidemieën. Dit had er deels mee te maken dat niet alle virussen in het vaccin waren opgenomen. Eerder bood Nederland een griepvaccin tegen drie virussen, dat worden er nu vier. Een duurder vaccin dat door de werkgever betaald zou moeten worden, vindt Ciska Scheidel, directeur Publieke Gezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid. 

Door: Redactie Nationale Zorggids