Normal_logo_cordaan

Door jongeren met een verstandelijke beperking ondersteunende taken te laten uitvoeren in verpleeghuizen, komen zorgmedewerkers meer toe aan de zorg. Ouderenzorgorganisatie Cordaan zet een groep van vijftien jongeren met een arbeidshandicap in die wordt opgeleid tot woonhulp. Verzorgenden hebben hierdoor meer tijd voor het wassen van hun patiënten, wondverzorging en het uitgeven van medicatie. Dit meld en Algemeen Dagblad en Cordaan. 

“Op dit moment werken er al mensen van het eigen Leerwerkbedrijf in onze verpleeghuizen. Ze leveren een belangrijke toegevoegde waarde. Eenmaal gediplomeerd assisteren ze onze verzorgenden, onder andere bij het klaarmaken van maaltijden, bij de schoonmaak, bij bedden opmaken”, zegt directeur Remco de Vries van Cordaan. Ook wandelen de jongeren met oudere bewoners en gaan ze het gesprek aan.

Het leerwerktraject duurt anderhalf jaar en is specifiek gericht op jongeren met een laag IQ (tussen de 50 en 85). Cordaan biedt jongeren die dit traject starten baangarantie en er is inmiddels ruimte gecreëerd voor 50 woonhulpen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids