Normal_zorgpersoneel__zorgverlener__salaris

Met de stroef lopende onderhandelingen over de cao Ziekenhuizen in het achterhoofd, bieden ziekenhuiswerknemers van het Flevoziekenhuis in Almere op donderdag 9 september hun bestuursvoorzitter Anita Arts een bord aan met daarop handtekeningen van ongeruste medewerkers. Dit meldt FNV. 

Het ziekenhuispersoneel maakt zich zorgen over de voortgang van de cao-onderhandelingen. De vorige keer – twee jaar geleden – kwam het tot stakingen. Net als toen lijken de werkgevers ook nu weer hun hakken in het zand te zetten, stelt de vakbond.

Zorgpersoneel fors onder druk

“Zorgpersoneel staat fors onder druk vanwege slechte arbeidsomstandigheden zoals onderbezetting en alsmaar toenemende werkdruk. Dat moet beter. Maar werkgeversorganisatie NVZ blijft voorlopig vasthouden aan 0 procent loonstijging en wil te weinig doen om de arbeidsomstandigheden van ruim 200.000 ziekenhuismedewerkers voor wie de cao van toepassing is te verbeteren. Onacceptabel wat FNV Zorg & Welzijn betreft. Het overhandigen van handtekeningen op donderdag is een duidelijk signaal van het zorgpersoneel aan de ziekenhuisbestuurders: het moet nu beter”, aldus FNV-bestuurder Mitchell Hoogenboom.

Door: Nationale Zorggids